Најмлађи глумци исказали су своје умеће у представама које су биле продукт рада у Школи глуме: „Вилинска шума“, „Баба Јелина клупа“, „Успавана лепотица“, Јежева кућица“, „Пепељуга“, „Звончићи звоне“. Најновија на овој сцени је представа „Лепотица и звер“.


Премијера дечије представе Лепотица и звер, 27.12.2014. Режија: Радан Вилотић

 


 

27.10.2012. - На основу увида овогодишњих пријављених представа које су пристигле на адресу трећег фестивала ДОПС који се одржавао у Јагодини од 22-27.10.2012. године, селектор фестивала Дејан Цицмиловић (драмски уметник из Београда), одлучио је да се и представа „Јежева кућица“ Дечијег позоришта Центра за културу Пожаревац нађе у такмичарском делу фестивала.Овај фестивал је трајна позоришна манифестација, (од ове године) Регионалног карактера. Фестивал се залаже и даје допринос развоју позоришне уметности. Циљ фестивала је да укључи, награди и афирмише младе позоришне уметнике. 
Млади глумци Дечијег позоришта су одушевили публику и добили све похвале од стручног жирија у саставу Миленко Павлов - драмски уметник, Лидија Вукићевић – драмска уметница и директор јагодинске Гимназије Мирослав Вељковић. Стручни жири је посебно похвалио масовност „малих“ глумаца која задивљује, као и њихову позитивну енергију и жељу за сценским изразом. Једногласном одлуком стручног жирија, Дечије позориште Центра за културу Пожаревац је у конкуренцији дечијих представа понело две награде:
за најбољу сценографију : Мирко Маринковић,
за најбољи костим: Тина Лепосавић и Живославка Дамњановић.

Ове награде потврђују наше постојање и вишегодишњи рад, и свакако ће нам помоћи у даљем раду јер ћемо ово искористити као подстрек за даље стварање. 

dops dobitnici


23.10.2012. - Дечије позориште Центра за културу Пожаревац учествовало је на Фестивалу дечијих и омладинских представа Србије са представом "Јежева кућица". Овај фестивал је трајна позоришна манифестација Републичког карактера. Одржава се сваке године у Јагодини. Фестивал се залаже и даје допринос развоју позоришне уметности у Србији. Циљ фестивала је да укључи, награди и афирмише младе позоришне уметнике.

 


2.10.2012. - Дечије позориште Центра за културу је синоћ на великој сцени отворило сезону премијером представе "Пепељуга". Представу коју је режирала Живославка Дамњановић Цица  изводила је младја група глумаца.
Представа је играна првог дана "Дечије недеље" у оквиру које ће сви програми Центра за културу бити бесплатни.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3