ДЕСЕТЕ АМАТЕРСКЕ ГЛУМАЧКЕ СВЕЧАНОСТИ СУСРЕТИ ВАРОШКИХ ПОЗОРИШТА МИЛИВОЈЕВ ШТАП И ШЕШИР 20 - 25.2. 2014.

Завршне вечери фестивала, у част победника, наступило је Алексиначко позориште са представом "Лажа и паралажа". Након представе публици су се обратили чланови жирија и за најбољег глумца Десетих аматерских глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир" прогласили Предрага Лошића, глумца Милановачког позоришта. Директор Центра за културу Драги Ивић уручио је пригодан поклон десетогодишњој Дуњи Матић, рођеној истог дана када и наш фестивал, која је пригодним речима затворила овогодишње сусрете варошких позоришта


Последње такмичарске вечери на фестивалу је наступило позориште "Миливоје Живановић" са представом"Несрећа због нежног срца". Награду за сликовито креирање лика добио је Бојан Николић. Глумица вечери и добитник Миливојевог штапа је Марија Богдановић. 


Четврте вечери на фестивалу је наступило позориште из Горњег Милановца са четири "Једночинке" А.П.Чехова. Награду за сликовито креирање лика добио је Драшко Обреновић док је глумац вечери и добитник штапа Предраг Лошић за улогу Ивана Ивановича Толкачова у једночинки "Трагичар од невоље". 


 Треће фестивалске вечери пожаревачкој публици представило се позориште "Раша Плаовић" са Уба. Награду за сликовито креирање лика у представи "Камен за под главу" добио је Александар Тадић. Глумац вечери и добитник реплике Миливојевог шешира је Воја Раонић за улогу Вучка Вучетића. 


Друге фестивалске вечери наступило је Градско позориште Абрашевић из Ваљева са представом "Страдија". Награду за сликовито приказани лик добио је Мирослав Мандић. Најбољи глумац вечери је Мирослав Трифуновић, коме је припала реплика Миливојевог штапа. 


Отворене X Аматерске глумачке свечаности "Миливојев штап и шешир"   

   Пре почетка фестивала отворена је самостална фото изложба Бојана Траиловића "Око(ло) позоришта". Прве вечери фестивала наступило је АП "Бата Булић" из Петровца на Млави са представом "Народни посланик". Стручни жири је једногласно донео одлуку да наградну за сликовито приказани лик добије Љубомир Денић за улогу Срете док је најбољи глумац вечери и добитник Миливојевог штапа Добривоје Петровић за улогу Јеврема Прокића.